SPOK ApS

Fotografens forordVindmøller er smukke

For rigtig at beskrive Middelgrundens havmøllepark er det nødvendig at tage de store poetiske udtryk i brug.
Selvom den danske vindmølleindustri for længst har mistet sin uskyld, må man dog stadig lade sig betage af skønheden ved de moderne vindkraftværker.
Vindmøller er smukke som de står og trækker kraften ud af vinden.

Med fotografi kan man selvfølgelig altid manipulere sig frem til den ønskede effekt, men det er mit håb at denne bog viser at vindmøller, både visuelt og miljømæssigt, i enhver henseende overgår traditionelle kraftværker.
Ved planlægningen af de fremtidige store havbasserede vindmøllekraftværk bør man bruge Middelgrunden som udgangspunkt, særlig hvad placeringen af møllerne angår.

Det har været en stor udfordring at følge byggeriet i løbet af et helt år. Da byggepladsen rykkede fra B&Ws tørdok ud på vandet kunne jeg ikke længere bare komme forbi et par timer mens solen stod godt.

Al arbejde på havet tager lang tid, og derfor skylder jeg stor tak til besætningerne på Skagerak og Heimdal for gode varme kahyter og ophold mens de servicerede arbejdet.
Også stor tak til Michael og Nigel for keltisk underholdning, til Loke Film for brug af gummibåd og sidst men ikke mindst tak til H.C. som stadig troede på denne bog, da alt andet fejlede.

Mads Eskesen
Fotograf


 
Home        English